Alles is goed in mijn wereld

Soms zijn er momenten waarop je het allemaal niet meer ziet zitten. Je werkt je een slag in de rondte, maar er komt alleen maar meer bij. Je rent je rot van hot naar her en krijgt het gevoel dat daar nooit meer een einde aan gaat komen. Je staat er helemaal alleen voor en zou het zo graag willen delen met die ene speciale persoon die je maar niet tegenkomt. Je solliciteert ondertussen op elke functie die maar een beetje voldoet aan je wensen, en toch wil schijnbaar niemand je hebben. En waarschijnlijk kun jij er nog wel situaties bij verzinnen. Maar wat moet je dan? Hoe vind je hoop wanneer je bij de pakken neerzit? Waar blijft het licht aan het einde van die tunnel? En dan niet het licht van de vrachttrein die jouw kant op komt?

Onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over het leven zijn vaak de oorzaak van onze emotionele problemen. Hoe vaak denk jij bij jezelf dat je niet goed genoeg bent? En hoe vaak doe je dat – onbewust – wanneer je het niet meer ziet zitten? Elke gedachte die we denken creëert onze toekomst. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je dingen ervaart. Laat daarom je beperkende gedachten los, over hoe jouw leven geleefd moet worden. Laat de neiging los jezelf te behandelen op dezelfde manier als je ouders je behandelden. Is je wel eens opgevallen dat je op dezelfde manier op jezelf vit als zij deden? En je jezelf op dezelfde manier straft? Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je ook nooit iets goed doet? Of dat het allemaal jouw schuld is? En hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je fantastisch bent (en nee, die keren dat je dat sarcastisch zegt, tellen niet mee)? Hoe vaak vind je jezelf lief, aardig, begripvol, geduldig? Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je van jezelf houdt?

Alle gebeurtenissen die je tot nu toe hebt ervaren, werden gecreëerd door de gedachten en de woorden die je gisteren, vorige week, vorige maand of misschien wel 10 jaar geleden gebruikte. Welke gedachte denk je op dit moment? Is het een positieve of een negatieve gedachte? Wil je deze gedachte je toekomst laten creëren?

Laat al die oude overtuigingen los, laat die negatieve gedachten los. Natuurlijk lukt dat je niet in een uur, maar wees je bewust van de negatieve gedachten en overtuigingen en vervang ze door positieve. Het enige waar je controle over hebt is je huidige gedachte. Wil je dat deze negatief is? Wil je de balen hebben van je werk? Of ben je liever blij dat je werk hebt, met leuke collega’s? Word je gek van die foeilelijke en oude meubels en vraag je je elke dag af waarom je geen geld hebt om ze te vervangen? Of ben je liever blij dat je een dak boven je hoofd hebt, een bed om op te slapen en een bank om op te zitten? Erger je aan je dikke buik, aan de rimpels op je gezicht of aan die knie die niet meer wil doen wat jij wilt? Of ben je blij dat je lichaam nog gezond is, vrij van nare ziekten? Je komt in ieder geval nog niet boven drijven, toch? Wees dankbaar voor wat je hebt en de rust komt. Eerlijk waar.

Alles is goed in mijn wereld.

All is well in my world

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s