Samen

Soms zie je het allemaal even niet meer zitten. Soms vraag je je af waarvoor je het allemaal doet. Waarom zou je die kar trekken, als het verder toch niemand interesseert? Waarom zou je je best doen, als niemand het ziet? Waarom zou je een tandje harder werken, als er niemand mee wil werken? Waarom zou je blijven vechten, als je de ene tegenslag na de andere krijgt? Waarom zou je proberen dingen te veranderen, als niemand de voordelen ervan inziet? Waarom zou je met goede voorstellen komen, als ze vervolgens liggen te verstoffen op een plank? Waarom zou je je boos maken, als er niemand om maalt?

Maar dan ontmoet je iemand die er net zo over denkt. Die ook die kar wil trekken. Die zich ook wil inzetten. Die ook wil vechten om dingen te veranderen. Die ook goede ideeën heeft en daarmee aan de slag wil, maar er – net als jij – mee worstelt om het voor elkaar te krijgen.

Dat gesprek met die gelijkgestemde ziel doet je beseffen waarom je je ook alweer zo druk maakt. Dat je dit doet omdat je gepassioneerd bent over het onderwerp. Omdat het je na aan het hart gaat. Opgeven is geen optie. Nu nog niet.

Met hernieuwde energie bedenk je plannen om het anders in te steken. ‘Gaat het niet linksom, dan doen we het rechtsom’, is niet voor niets een van je motto’s. En dat alles omdat je nu samen sterk bent. Samen krijg je nieuwe energie. Samen steek je de schouders eronder. Samen trek je het plan naar een nieuw niveau.

Soms heb je alleen maar even een duwtje nodig; soms besef je je dat je samen alles voor elkaar kunt krijgen.

Advertenties

4 gedachtes over “Samen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s