467

467 dagen. 66 weken, als dat je wat meer zegt. Of 1 jaar, 3 maanden en 11 dagen.

Hoe dan ook: het is te lang. Al 467 dagen heb ik pijn. Al 467 dagen lig ik plat. Al 467 dagen staat mijn leven stil. En ik wil niet meer. Ik ben het zat, ik ben er klaar mee.

Ik wil niet meer liggen. Niet meer liggen op bed, niet meer liggen op de bank. Niet meer liggen waar dan ook. Ik haat liggen. Ik heb genoeg gelegen voor de rest van mijn leven.

Ik wil geen therapie meer. Geen fysiotherapie, hoe leuk mijn fysio ook is. Geen haptotherapie meer. Ik voel al genoeg, dank je. Geen suffe psycholoog meer, ook al moet het van de bedrijfsarts. Sodemieter maar gewoon een eind op met je ‘accepteren’.

Maar wat ik echt niet meer wil is wachten. Ik wacht al 467 dagen op een arts die mij kan vertellen wat er aan de hand is. Op een arts die mij beter wil maken. Ik wacht nu al 7 maanden op de neuroloog en ik moet nog een maand. En ik wil ook geen wachtlijst van 3 maanden voor ortho-manuele therapie. Pas eind juni ben ik aan de beurt. Nee, ik heb NU pijn. Snap dat dan. Ik wil niet wachten; ik wil geholpen worden.

Ik heb liever dat een arts me nu vertelt dat het gewoon niet meer beter wordt, dan dat ik nog langer in onwetendheid moet zitten. Ik wil weten waar ik aan toe ben, dan kan ik mijn leven daarop gaan inrichten. Ik denk gewoon liever in oplossingen. En als het zo moet blijven, dan is het rot en nog veel meer scheldwoorden, maar dan kan ik tenminste verder met mijn leven. Dan kan ik weer proberen mezelf nuttig te maken, in plaats van me een blok aan het been te voelen. Werk organiseren dat ik voor het grootste gedeelte vanuit huis kan doen. Een invalidenkaart regelen voor de momenten waarop ik de deur uit mag. En me aanmelden voor bejaardengymnastiek, zodat ik tenminste nog een beetje beweging krijg.
Maar vooral: dan kan ik verder met mijn leven.

Ik wil gewoon verder. Dat is alles…

Move on, move the fuck on, moving on

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s